Sākums > Receptes > Zupas

Ķirbju biezzupa ar kausētu sieru un grauzdiņiem

2005. gada 27. decembris
Foto: Līga Kalniņa
Pagatavošana
25 min
1. Ķirbi un burkānu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
2. Sīpolu sīki sagriež.
3. Biezsienu katliņā izkausē sviestu. Tajā apcep sīpolu un burkānu.
4. Pēc tam pievieno ķirbi, buljona kubiciņus un visu pasautē apmēram minūti.
5. Pielej 1 litru ūdens un zupu vāra uz mazas uguns apmēram 10 minūtes.
6. Tad ar blenderi sablenderē. Ja zupu vēlas biezāku, iebiezina ar baltās mērces biezinātāja pulveri.
7. Zupā iemaisa kausēto sieru, pievieno zaļumus
8. Lej šķīvjos, katrā ieber sauju mazu baltmaizes grauzdiņu (baltmaizi sagriež kubiciņos, liek uz plāts, apslaka ar ķiploku eļļu un cepeškrāsnī apgrauzdē).

Lai labi garšo!
Foto: Līga Kalniņa
9. Noderīgi:

1) Ķirbi un burkānu var nerīvēt, bet gan sagriezt gabaliņos. Tad gan jārēķinās ar ilgāku vārīšanas laiku, lai dārzeņi būtu gatavi.

2) Ķirbju zupas pagatavošanā esi radošs, droši vari savienot dažādu ķirbju šķirnes, kas piemērotas vārīšanai, tādējādi izbaudot, cik daudzveidīga var būt šī oga.

3) Kausētā siera alternatīva - saldais krējums. Garša būs maigāka.

4) Ja ķirbja krēmzupa blendējot nekļūst viendabīga, tā, iespējams, ir par biezu. Viss kas jādara - jāpielej vēl mazliet buljona ideālā gadījumā. Ja buljona nav, var apieties ar vārošu ūdeni, bet uzmanoties, lai neatšķaidās visas garšas.
Uz augšu