Ķirbju biezzupa ar kausētu sieru un grauzdiņiem

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja
  • 1 -2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 100 g kausēta siera
  • 2 kubiciņi dārzeņu buljona
  • Sagriezti zaļumi - pētersīļi, dilles
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Baltmaize
  • Eļļa - maizes apgrauzdēšanai
  • 1 ēd. k. baltās mērces biezinātāja

Pagatavošana

25 min.
  1. Ķirbi un burkānu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  2. Sīpolu sīki sagriež.
  3. Biezsienu katliņā izkausē sviestu. Tajā apcep sīpolu un burkānu.
  4. Pēc tam pievieno ķirbi, buljona kubiciņus un visu pasautē apmēram minūti.
  5. Pielej 1 litru ūdens un zupu vāra uz mazas uguns apmēram 10 minūtes.
  6. Tad ar blenderi sablenderē. Ja zupu vēlas biezāku, iebiezina ar baltās mērces biezinātāja pulveri.
  7. Zupā iemaisa kausēto sieru, pievieno zaļumus
  8. Lej šķīvjos, katrā ieber sauju mazu baltmaizes grauzdiņu (baltmaizi sagriež kubiciņos, liek uz plāts, apslaka ar ķiploku eļļu un cepeškrāsnī apgrauzdē).
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

heta 2016. gada 10. augusts 00:31
Garšīga! Sviestā apceptie sīpoli un burkāni piedeva labu garšu, pieliku tik vēl saldo krējumu ar', sanāca laba.
Renāte 2012. gada 24. novembris 17:09
Perfekti!!
Anita Štamere 2010. gada 18. oktobris 14:19
Garšīga!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas