Plātsmaize ar āboliem un kanēli

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu milti
  • 250 g margarīns
  • 100 g cukurs
  • 1 liela ola
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • 1 paciņa vaniljas cukurs
  • 1 kg āboli
  • 200 g skābs krējums
  • Cukurs ar kanēli

Pagatavošana

180 min.
  1. Pagatavojam smilšu mīklu no 1.-6. sastāv daļām. Ieliekam uz 30 min ledusskapī.
  2. Nomizo un sagriež ābolus šķēlēs.
  3. Cepamajā plātī ( gāzes plīts cepeškrāsns parastais izmērs) ieklāj cepamo papīru. Izrullē mīklu. Rūpīgi saliek ābolus. Apsmērē ar krējumu, bagātīgi pārkaisa ar garšvielu. Cep 220 grādos aptuveni 30 min, kamēr gatavs

Komentāri

Maija 2010. gada 17. oktobris 16:55
Mīklu gatavo kā tradicionālu smilšu mīklu: Miltus sajauc ar cukuru,tad pieliek taukvielu un sīki sakapā.Pieliek olu, ūdeni un samīca. Var pievienot arī cepamo pulveri - paciņu kas domāta 500g miltu. Jāsamīca ātri un pamatīgi, jāsaveļ bumbā un ledusskapī jāatdzesē. Olas puto mīkstajām kūkām un kēksiem.
Linda Irija. 2010. gada 17. oktobris 14:58
Tuvojas mana otra dzimsanas diena Irija.
Nupat nolemu,ka varetu izcept platsmaizi.
Em,tikai jautajums par miklu-sajaucu kopa pirmas sesas sastaavdalas pareizi?
Vel,ari,kad cepu kuku,olas citigi saputoju,cik saprotu,saja gadijuma,viss ir vienkarsi jasamaisa kopa? :)
Paldies! :))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti