Žāvētu ābolu saldais prieks

4 1

Sastāvdaļas

  • 0.5 žāvēti āboli 0,5 kg
  • 0.5 saldais krējums 0,5 l
  • Cukurs pēc garšas
  • 2 olu baltumi
  • Vaniļas mērcei
  • 0.5 piens 0,5 l
  • 3 -4 olu dzeltenumi
  • Vaniļas cukurs 1 pac.,cukurs 4 ēdk

Pagatavošana

60 min.
  1. Nelielā ūdens daudzumā kādas 10 min.vāra žāvētos ābolus,tad nolej atlikušo šķidrumu un ābolus atdzesē.Ābolus samaļ gaļas mašīnā.
  2. Saputo saldo krējumu ar cukuru.Atsevišķi uzputo olas baltumus bez nekā.Vispirms ābolu masā iecilā putukrējumu,lai bagātīgi tas apņem ābolus.Tad iecilā vienmērīgi olu baltumus,lai tie masu dara čauganāku.
  3. Vaniļas mērce.
  4. Kamēr āboli vārās sākam gatavot mērci.
  5. Uzvāra pienu, tūlīt pat tajā iemaisa saputotus olas dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru.Liek trauku ūdens peldē-citā katlā karstā ūdenī- un maisa,kamēr sāk piens kopā ar olu sabiezēt.Ne ilgāk kā 5 minūtes.Atdzesē un pasniedz ar ābolu masu.

Komentāri

Ilze Anstrauta 2009. gada 1. jūnijs 13:29
Cik es zinu, lai vaniļas mērce sabiezētu, TĀ JĀATDZESĒ MAISOT, nevis vēl jāliek karstā ūdenī.
Vēl var būt, ka, iemaisot olu dzeltenumus tik karstā pienā, tie savārās kā bubertā, tāpēc nenotiek sabiezēšana.
Garšīgi jau, droši vien, ir, bet kaut kur ir kļūda, kāpēc nesanāk.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti