Sākums > Receptes > Deserti

Lazdu riekstu kraukšķi

2005. gada 24. decembris
Foto: Sandra V
Pagatavošana
40 min
1. No sviesta, 4 olu dzeltenumiem, 1 gl cukura gatavo smilšu mīklu, izlīdzina uz plāts.
2. Sakuļ 4 olu baltumus un 0,5 gl cukura stingrās putās, tad iecilā diezgan smalki sasmalcinātus (rīvētus) lazdu riekstus un izlīdzina virs smilšu mīklas. Liek karstā 180-200 oC cepeškrāsnī un cep ~15min.Kamēr cepas, ūdens peldē izkausē šokolādi. Izņem no krāsns, karstu sagriež un ar izkausēto šokolādi 5mm platumā apsmērē cepuma pretājās 2as malas. Ieliek vēl uz 10 min krāsnī.
3. Cepumi var stāvēt pāris mēnešus,garšas īpašības nezaudē, kaut manā ģimenē tie tiek notiesāti ātri vien.
4. Lai izdodās un labi garšo!
5. Priecīgus svētkus!!!
Uz augšu