Apelsīnu želeja ar šokolādi

5 1

Sastāvdaļas

  • 800 ml apelsīnu sulas
  • 20 g brūnais cukurs
  • 1 kanēļmiza20 g želatīns
  • 250 ml salds krējums
  • 1 paciņa krējuma stindzinātāja
  • 100 ml ūdens
  • 50 g rīvētas šokolādes

Pagatavošana

140 min.
  1. Želatīnu uzbriedina ūdenī. Saputo putukrējumu ar stindzinātaju un ieliek ledusskapī. Uzvāra sulu ar cukuru un kanēļmizu, tajā izšķīdina želatīnu, mizu izņem. Želeju salej nelielos trauciņus un atdzesē ledusskapī, lai sastingst. Parasti tas notiek 2 stundas. Želeju izgāž no trauciņa uz šķīvīša, rotā ar putukrējumu , pārkaisa ar šokolādi.

Komentāri

Marta 2012. gada 7. janvāris 07:17
Tāpēc ka apelsīni augot saņēmuši pārāk daudz ķīmijas un tos nevar izmantot ēdienu gatavošanai. Vēl varbūt - spiešot sulu ar aprātiem daži sasmalcina sēklas, tad sula arī rūgta.
SANDRA 2011. gada 29. decembris 17:22
Varbūt ko darīju nepareizi, bet uz 400ml svaigi spiestas sulas bija 15g želantīna, tomēr želeja pēc nakts ledusskapī nesarecēja, un garša ļoti rūgta.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti