Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dārzeņu sacepums ar sieru

2005. gada 21. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Nedaudz novāra kartupeļus. Var ņemt arī iepriekšējā dienā vārītos kartupeļus, kas palikuši pāri. (Var arī likt zaļus kartupeļus, bet tad jāgriež ļoti plānās šķēlītēs un būs ilgāk jācep.) Kartupeļus sagriež šķēlītēs un izklāj ar tām cepamā trauka iekšpusi. Apkaisa ar sāli. Sīpolus sasmalcina un apcep uz pannas, pievieno saldo krējumu. Ar šo mērci pārlej kartupeļus. Šampinjonus sagriež šķēlītēs un klāj pāri visiem kartupeļiem. Nākamā kārta ir paprika - to sagriež sīkos gabaliņos un klāj pāri. Beigās pa virsu - rīvētu sieru. Sieram pa virsu - daiviņās sagrieztus tomātus. (Tomātus labāk negriezt šķēlēs, jo tad tās ātri izcepsies un apdegs. Daiviņas paliks sulīgas.) Pa virsu liek vāku (var arī bez vāka), un liek cepeškrāsnī 225 grādos uz kādām 40 minūtēm. Īsi pirms gatavības sacepumu apkaisa ar sasmalcinātām dillēm vai citiem zaļumiem.
Uz augšu