Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šķiņķis mīklā parīziešu gaumē

2005. gada 21. decembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
300 min
1. Šķiņķi iemērc aukstā ūdenī uz vismaz 6 stundām.
2. Tad nokasa ar nazi, liek tīrā ūdenī , pieliek piparu graudiņus, sāli, ķiploku daiviņas, lauru lapu un vāra līdz 2/3 gatavības. To nosaka rēķinot uz katriem 450 g šķiņķa 15 minūtes. 3) Tad šķiņķi izņem, atdzesē, noņem ādu un cepeškrāsnī mazliet apbrūnina.
3. No miltiem, ūdens un mazliet sāls sagatavo mīklu tik daudz, lai pietiktu visa šķiņķa ietīšanai.
4. Šķiņķi ierīvē ar sāli, pipariem un aptin no visām pusēm ar mīklu. Kā pēdējo aptin platāko malu. Visas spraugas un plīsumus mīklā rūpīgi aizlipina.
5. Ietīto šķiņķi liek uz cepešplāts ar plato malu, bet augšējā malā izveido nelielu caurumu , kur izplūst tvaikam.
6. Cep 160-180 grādu temperatūrā līdz mīkla brūna.
7. Tad izņem šķiņķi no krāsns un pa caurumu ielej glāzi sarkanvīna.
8. Pirms pasniegšanas noņem mīklu un sagriež šķēlēs.
9. Labu apetīti!
Uz augšu