Bute baltvīnā

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 bute
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 2 -3 pētersiļu zariņi
  • 3 ēdamkarotes baltvīna
  • 6 ēdamkarotes karsta ūdens
  • 1 citrona sula
  • 2 olas dzeltenumi
  • 1 tējkarote miltu
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Cepešpannā liek sīpolu škēlītes un pētersiļu zariņus. Iztīra, nomazgā un nosusina buti un uzliek sīpoliem un pētersiļiem. Pārkaisa ar sāli, pipariem, uzlej ūdeni, vīnu, citrona sulu un 1 ēdamkaroti eļļas. Uzliek vāku un cep mēreni karstā cepeškrāsnī. Kad zivs gatava, to liek servējamā traukā. Šķidrumam, kas palicis pēc cepšanas pievieno ar atlikušo eļļu sajauktus miltus un pavāra pāris minūtes. Noņem no uguns. Olu dzeltenumus sakuļ ar 1 ēdamkaroti mērces, tad iemaisa mērcē. Labi izmaisa, izkāš un pārlej zivij.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni