Kauno kartupeļu un pākšu pupiņu salāi

5 1

Sastāvdaļas

  • 20 mazi jaunie kartupelīši
  • 125 g pākšu pupiņas
  • 8 mazi tomāiņi
  • 8 melnās olīvas bez kauliņiem
  • 75 g laša savā sulā
  • 2 galviņas salātu
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 ēdamkarote vīna etiķa
  • 1 tējkarote sinepju
  • Šķipsniņa cukura
  • Tomātu ketčups pēc garšas
  • Pētersiļu zaļumi
  • Sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Pākšu pupiņas ieliek vārošā ūdenī uz 3 minūtām, tad notecina, liek atdzist. Vārošā sālsūdenī liek labi nomazgātus jaunos kartupļus un vāra līdz gatavībai. Nokāš, pārgriež uz pusēm un adzesē. Salātu traukā liek sapluinītas salātu lapas, tomātu, kartupeļu pusītes, uz pusēm pārgrieztas pupiņu pākstis, olīvas un konservētā laša gabaliņus. Eļļu sajauc ar etiķi, sinepēm, cukuru un jebkuru tomātu mērci. Pārlej salātiem un samaisa. Dekorē ar pētersiļu zariņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti