Šokolādes torte ar rumu

2005. gada 20. decembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Olu dzeltenumus, olas un cukuru puto līdz cukurs pilnīgi izkusis. Pakāpeniskis lēnām pievieno miltus. Izmaisa no augšas uz apakšu. Mīklu sadala četrās daļās un izcep 4 biskvītus, atdzesē.
2. Sagatavo šokolādes krēmu. Cukuru un kakao pulveri ieber katliņā, pielej karstu pienu, uzkliek uz mazas uguns un, nepartraukti maisot, vāra līdz cukur izkusis. Tad pieber sausā piena pulveri un ļoti labi izmaisa. Masu atdzesē, samaisa ar sviestu un labi saputo. Ar vēl siltu krēmu apsmērē divus biskvītus un saliek kopā.Ja krēms paliek ciets, to var mazliet atsildīt.
3. Sagatavo ruma krēmu. Sviestu saputo ar cukuru, pakāpeniski pievienojot kondensēto pienu, rumu un samaltos valriekstus.
4. Uz diviem kopā saliktajiem biskvītiem izliek ruma krēmu, izlīdzina. Apsmērē trešo biskvītu ar šokolādes krēmu un ar apsmērēto pusi uzliek uz ar ruma krēmu apsmērēto biskvītu.
5. Virspusi apsmērē ar šokolādes krēmu un uzliek ceurto biskvītu. Apsmērētajiem biskvītiem uzliek finiera gabaliņu vai līdzenu šķīvi un nelielu logu un ieliek ledusskapī uz 1-1,5 stundām. Tad noņem slogu, virsu un malas apziež ar atsildītu šokolādes krēmu un virsu rotā ar valriekstu pusītēm.
Uz augšu