Kafijas mēnestiņi

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 150 g sviesta
  • 75 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 apelsīna sula un sarīvēta miziņa
  • 1 tējkarote šķīstošās kafijas
  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 50 g nolobītu samaltu mandeļu
  • Rotāšanai
  • 75 g pūdercukura
  • 1 -2 ēdamkarotes pilnpiena
  • 1 tējkarote šķīstošas kafijas
  • 25 g notīrītu mandeļu, riekstu šokolādē

Pagatavošana

1 min.
  1. Sviestu saputo līdz krēmveida konsistencei, pakāpeniski pievienojot cukuru un olu dzeltenumus. Pievieno apelsīnu miziņu un apelsīnu sulu, šķīstošo kafiju, ar cepampulveri samaisītus miltus, mandeles un samīca mīklu. Mīklu satin polietilēnā un noliek uz 2 stundām ledusskapī.Pēc tam izrullē o,3-0,5 cm biezā plāksnē, izspiež pusmēnestiņus un cep sakarsētā cepeškrānī apmēram 10 minūtes 180 grādu temperatūrā. Atdzesē. Pūdercukuru sajauc ar pilnpienu un šķīstošo kafiju. Ar iegūto masu apziež mēnestiņus un grezno ar lobītām mandelēm vai riekstiem šokolādē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti