Sākums > Receptes > Deserti

Marcipāna sirsniņas

2005. gada 20. decembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Vispirms gatavo marcipāna masu. Applaucē mandeles, nosusina un samaļ. Pievieno pūdercukuru olas baltumu, liķieri un visu kārtīgi samīca. Noliek aukstumā uz 24 stundām.
2. Sviestu saputo ar cukuru, pievieno marcipāna masu, maisot pievieno ar cepampulveri sajauktus izsijātus miltus, ingveru un samīca mīklu. Ietin polietilēnā un noliek uz 2 stundām ledusskapī.Pēc tam izveltnē 0,5 cm biezā plāksnē, izspiež sirsniņas un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu karstumā 8-10 minūtes.
3. Cepumus atdzesē, pēc tam apziež ar sasildītu aprikožu ievārījumu. Pūdercukuru sajauc ar pilnpienu, sadala uz pusēm. Vienai pusei pievieno biešu sulu. Pusi sirsniņas apsmērē ar rozā, pusi ar baltu glazūru.Uz vēl mitras glazūras liek otru kārtu - uz rozā baltu, uz baltas rozā. Ar zobu bakstāmo uzvelk ornamentiņus.
Uz augšu