Ziemassvētku zvaigznītes

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg augstākā labuma milti
  • 10 olas
  • ½ glāze piena
  • 500 gr kausēta sviesta
  • 1 kg medus
  • 1 glāze cukura
  • Ledenes vai kokosrieksta skaidiņas
  • Mazliet sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Olas sakuļ ar pienu un cukuru, ieber miltus, šķipsniņu sāls un iejauc mīlu. Mīklu sadala gabalos ~ 100 gr un izrullē 1 cm biezās strēmelēs, sagriež tā, lai no katra gabaliņa sanāktu rieksta lieluma bumbiņa, apcep sviestā zeltainas.
  2. Medū ieber cukuru un uz lēnas uguns vāra līdz medus, pilinot to no karotes vai kociņa, sastingst trauslā "lāstekā". Pārāk ilgi vārīt nevar, jo medus var piedegt, kļūt tumšs un sabojāt izskatu garšu.
  3. Apseptās bumbiņas saliek platā, lēzenā traukā, aplej ar medu un labi sajauc.
  4. Rokas samitrina aukstā ūdenī un no bumbiņām veido zvaigznītes vai atstāj apaļas, ja vēlas.
  5. Rotā ar kapātām ledenēm vai kokosrieksta skaidiņām.

Komentāri

vanesa andreicuka 2009. gada 20. decembris 20:25
ta jau vis ok bet man sokeja 1kg medus saja krizes laika!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti