Sākums > Receptes > Deserti

Ziemassvētku zvaigznītes

2005. gada 20. decembris
Foto: Madre
Pagatavošana
1 min
1. Olas sakuļ ar pienu un cukuru, ieber miltus, šķipsniņu sāls un iejauc mīlu. Mīklu sadala gabalos ~ 100 gr un izrullē 1 cm biezās strēmelēs, sagriež tā, lai no katra gabaliņa sanāktu rieksta lieluma bumbiņa, apcep sviestā zeltainas.
2. Medū ieber cukuru un uz lēnas uguns vāra līdz medus, pilinot to no karotes vai kociņa, sastingst trauslā "lāstekā". Pārāk ilgi vārīt nevar, jo medus var piedegt, kļūt tumšs un sabojāt izskatu garšu.
3. Apseptās bumbiņas saliek platā, lēzenā traukā, aplej ar medu un labi sajauc.
4. Rokas samitrina aukstā ūdenī un no bumbiņām veido zvaigznītes vai atstāj apaļas, ja vēlas.
5. Rotā ar kapātām ledenēm vai kokosrieksta skaidiņām.
Uz augšu