Ziemassvētku šķiņķis

4 1

Sastāvdaļas

10 porcijas
  • 1 cūkas šķiņķis ( apmēram 4-6 kg )
  • 3 l baltvīna
  • 500 g sīpolu
  • 20 smaržīgo piparu garudiņu
  • 10 krustnagliņu
  • 5 lauru lapu
  • 100 g sāls
  • Gaļas buljona

Pagatavošana

360 min.
  1. Šķiņķim noņem ādu un speķi.
  2. Pārlej vīnu, pieliek ripās sagrieztus sīpolus, piparus, lauru lapu, sāli.
  3. Noliek uz 1 dienu aukstumā.
  4. Vāra iemarinēto šķiņķi apmēram 2-2,5 stundas, tad izņem un mazliet atdzesē.
  5. Pēc tam sadursta šķiņķī krustnagliņas, kārtīgi ierīvē ar sāli un cep cepeškrāsnī apmēram 2-3 stundas, regulāri laistot ar marinādi.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni