Flāmu ziemassvētku zoss

5 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 jauna zoss
  • 1 sīpols
  • 2 galviņas ķiploku
  • 1 ola
  • 4 olu dzeltenumi
  • 3 ēd. k. saldā krējuma
  • ½ citrona
  • 1 buntīte zaļumu
  • 2 krustnaliņas
  • 1 lauru lapa
  • 10 melno piparu graudiņi
  • Eļļa cepšanai
  • Sviests
  • Milti
  • Rīvmaize
  • Malti melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Iztīrītu zosi vāra vieglā sālsūdenī.
  2. 10-15 min līdz gatavībai pieliek ķiplokus, daļu zaļumu, lauru lapu, piparu graudiņus, sīpolu, kurā iespiež krustnagliņas.
  3. Izvārīto zosi, sadala gabalos, apžāvē un tur siltumā.
  4. No eļļas un miltiem pagatavo balto mērci, pielej mazliet buljona, pieliek saldo krējumu, zaļumus, saspiestu ķiploku, noņem no uguns un uzmanīgi iemaisa olu dzeltenumus.
  5. Zoss gabalus panē olā un rīvmaizē un apcep lielā sakarsētas eļļas daudzumā līdz zeltainai garoziņai.
  6. Zosi pasniedz ar rīsiem. Mērci pasniedz atsevišķi.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni