Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Itāļu ziemassvētku karpa

2005. gada 20. decembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Bļodā samaisa sasmalcinātu baziliku ar eļļu (60 g) un 4 sasmalcinātām ķiploku daiviņām, pēc vēlēšanās pievieno sasmalcinātu timiānu.
2. 20 g eļļas apcep sakapātus sīpolus zeltainus. Noņem no uguns, pieliek smalki sagrieztus tomātus, lauru lapu, citrona sulu, piparus un sāli. Visu sajauc ar ķiplokiem, eļļu un baziliku. Atlikušajā eļļa apmēram 20 minūtes cep pārējās neattīrītās ķiploku daiviņas, izņem, tad šajā eļļā cep ar sāli un pipariem apkaisītus karpas gabalus. Gatavu zivi pārlej ar mērci, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
Uz augšu