Itāļu ziemassvētku karpa

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg karpas fileja
  • 1 buntīte bazilika
  • 8 ķiploku daiviņas
  • 4 nelieli sīpoli
  • 1 lauru lapa
  • 2 tomāti
  • 1 citrons
  • 150 g eļļas
  • Timiāna, selerijas,diļļu zaļumi
  • Melnie maltie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Bļodā samaisa sasmalcinātu baziliku ar eļļu (60 g) un 4 sasmalcinātām ķiploku daiviņām, pēc vēlēšanās pievieno sasmalcinātu timiānu.
  2. 20 g eļļas apcep sakapātus sīpolus zeltainus. Noņem no uguns, pieliek smalki sagrieztus tomātus, lauru lapu, citrona sulu, piparus un sāli. Visu sajauc ar ķiplokiem, eļļu un baziliku. Atlikušajā eļļa apmēram 20 minūtes cep pārējās neattīrītās ķiploku daiviņas, izņem, tad šajā eļļā cep ar sāli un pipariem apkaisītus karpas gabalus. Gatavu zivi pārlej ar mērci, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Komentāri

Itkā Sanāca 2010. gada 26. decembris 16:08
Baidījos ka tā mērce neies kopā ar zivi, jo tāda specifiska garša tai mērcei atsevišķi. Taču kad uzklāj virsū zivij, tad gan garšīgi. Tikai mana kļūda, ka nopirku veselu karpu, nevis filejas. Ar asakām kopā nevar izbaudīt līdz galam :) Tāpēc ja mēģina, tad obligāti ar fileju ;)
Paldies par kārtējo itāļu virtuves brīnumu!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni