Sākums > Receptes > Deserti

Speķa pīrādziņi 3!! labie

2005. gada 19. decembris
Foto: Irēna
Pagatavošana
1 min
1. Svestu izkausē pienā un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā blodiņā sadrupina raugu, pieber drusku cukura un miltu, pilina siltu ūdeni un maisa līdz veidojas putriņa. Noliek siltā vietā. Ņem pienu un iejauc daļu miltu. Pieliek uzrūgušo raugu un samaisa. Pielej nedaudz augu eļļas (lai pīrāgi būtu mīkstāki ilgāku laiku). Samaisa. Ber miltus un mīca (saimniecei jābūt dusmīgai, tad mīkla labi augs). Miltus ber pakāpeniski, jo mīkla nedrīkst būt parāk cieta, bet beigās tai nav jālīp pie rokām. Pārklāj dvielīti un noliek siltā vietā. Pēc pāris stundām mīkla dubultojusies (izaugusi) un ir gatava pīrādziņu taisīšanai. Sagriež speķi un kūpinātu lieso gaļu, pieleik smalki sagrieztu sīpolu un maltos piparus pavisam nedaudz. Darba virsmu nosmērē ar eļļu un liek mīklu, izrrulē. Ar glāzi izgriež ripulīšus. Uz vienas malas liek speķa, gaļas un sīpolu maisījumu, pārliek ar otru malu, saspiež maliņas. Liek uz cepešpannas, pārsmērē ar olu un liek karstā cepeškrāsnī. Cep gaiši brūnus. Izņemot no krāsns vēlreiz pārsmērē ar olu. Pēc brīža gatavi lietošanai.
2. Gaišus un priecīgus svētkus!
Uz augšu