Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ziemassvētku sivēns 1. variants

2005. gada 19. decembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
60 min
1. Sivēnu ielikt aukstā ūdenī, izņemt un tūlīt uz 2-3 minūtēm ielikt verdošā ūdenī.
2. Tad noskrāpē sarus, cenšoties neiegriezt ādā.
3. Tad sivēnu ierīvē ar miltiem un apsvilina uz atklātas liesmas, lai nepaliktu saru, un nomazgā.
4. No kakla gareniski iegriež, uzmanīgi izņem iekšas, kārtīgi izmazgā un nosusina.
5. Pēc tam sivēnu pilda ar vārītiem griķiem, ceptu sīpolu, kapātu vārītu olu un sāls maisījumu.
6. Aizšuj iegriezumu.
7. Visu sivēnu ierīvē ar degvīnu.
8. Uz cepešplāts izklāj režģi no skaliņiem.
9. Sivēnu liek uz šī režģa pielokot kājas.
10. Aplej sivēnu ar kausēto sviestu un liek stipri sakarsētā cepeškrāsnī.
11. Kad sivēns ieguvis brūnu garoziņu, uguni nogriež pavisam vāju un turpina cept ik pēc 7-10 minūtēm aplaistot ar izdalījušos šķidrumu līdz gatavībai.
12. Acis sivēnam veido olīvām vai lielām zilajām vīnogām.
13. Labu apetīti!
Uz augšu