Sākums > Receptes > Deserti

Vācu recepte rauga mīklai

2005. gada 17. decembris
Foto: Guntis Laimiņš
Pagatavošana
40 min
1. Mīklas bļodā ielej eļļu. Ieber miltus.
2. Raugu ( sausā veidā ) sajauc ar
3. miltiem. Ja ir parastais raugs, tas
4. jāizšķīdina pienā. Iegūto masu ielej
5. bļodā. Pēc tam pievieno arī olu,
6. cukuru un sāli. Ja milti ir augstākā
7. labuma, tad piens jāpievieno
8. nedaudz vairāk. Visu samaisa, lai
9. izveidotos viendabīga masa.
10. Uz bļodas uzliek vāku un izlaiž
11. gaisu. Bļodu krata apmēram 3
12. minūtes un tad ievieto karsta ūdens
13. peldē. Kad vāks uzcēlies, tas
14. nozīmē, ka mīkla rūgst. Noņem un
15. tad atkal uzliek vāku, izlaižot no
16. trauka gaisu. Mīklu krata vēl 1
17. minūti un bļodu atkal ievieto karstā
18. ūdenī.
19. Pēc 15- 18 minūtēm vāks pats atleks no bļodas. Mīkla ir gatava.
20. Cept 200 grādu temperatūrā.
21. Cepšanas ilgums atkarīgs no
22. pildījuma.
23. Uzmanību! Tā kā šis ir jauns veids,
24. kā pagatavot mīklu, tā var
25. neizskatīties pārāk gluda un
26. vienmērīga, taču tas nemaina
27. rezultātu. Pēc apmēram 12 minūtēm
28. mīkla pacelsies un būs gluda.
Uz augšu