Vācu recepte rauga mīklai

4 1

Sastāvdaļas

  • Pamatne pīrāgam
  • Pica
  • Kliņģeris
  • Nepieciešams: 500 g miltu ( 2 reizes sijātu )
  • 1 ola
  • 3 ēdamk. cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 3 ēdamk. augu eļļas
  • 250 ml silta piena
  • 30 -40 grami rauga

Pagatavošana

40 min.
  1. Mīklas bļodā ielej eļļu. Ieber miltus.
  2. Raugu ( sausā veidā ) sajauc ar
  3. miltiem. Ja ir parastais raugs, tas
  4. jāizšķīdina pienā. Iegūto masu ielej
  5. bļodā. Pēc tam pievieno arī olu,
  6. cukuru un sāli. Ja milti ir augstākā
  7. labuma, tad piens jāpievieno
  8. nedaudz vairāk. Visu samaisa, lai
  9. izveidotos viendabīga masa.
  10. Uz bļodas uzliek vāku un izlaiž
  11. gaisu. Bļodu krata apmēram 3
  12. minūtes un tad ievieto karsta ūdens
  13. peldē. Kad vāks uzcēlies, tas
  14. nozīmē, ka mīkla rūgst. Noņem un
  15. tad atkal uzliek vāku, izlaižot no
  16. trauka gaisu. Mīklu krata vēl 1
  17. minūti un bļodu atkal ievieto karstā
  18. ūdenī.
  19. Pēc 15- 18 minūtēm vāks pats atleks no bļodas. Mīkla ir gatava.
  20. Cept 200 grādu temperatūrā.
  21. Cepšanas ilgums atkarīgs no
  22. pildījuma.
  23. Uzmanību! Tā kā šis ir jauns veids,
  24. kā pagatavot mīklu, tā var
  25. neizskatīties pārāk gluda un
  26. vienmērīga, taču tas nemaina
  27. rezultātu. Pēc apmēram 12 minūtēm
  28. mīkla pacelsies un būs gluda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti