Ābolu kūciņas ar marcipāna mīklu

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 50 g marcipāna masa
  • 1 tk magones
  • Ruma aromāts
  • 80 g sviests
  • 45 g cukurs
  • 120 g milti
  • 1 olas dzeltenums
  • Pa virsu
  • Skābi āboli
  • Cukurs ar kanēli
  • Aprikozu ievārījums
  • Mandeles plānās šķēlītēs

Pagatavošana

1 min.
  1. Cepeškrāsni ieslēdz uz 190 grādiem C.
  2. Samīca gludu mīklu, sadala 4 daļās, izklāj 4 tarte formītes (apm. 10 cm diametrā) vai vienu lielu tarte formu. (tarte forma: apaļa, apm.1.. 1,5 cm augsta viļņota mala).
  3. Nomizo ābolus, sagriež daiviņās, biezākā mala 5 mm, kārto uz mīklas. Pārkaisa ar kanēļa cukuru.
  4. Cep 190 grādos 15 minūtes.
  5. Mandeļu lapiņas uz sausas pannas viegli apgrauzdē.
  6. Karstas kūciņas (kūku) planā kārtā ar otu ieziež ar aprikozu ievārījumu. Ievārījums vajadzīgs tikai kā līme mandelēm. Ja ievārījums pārak stingrs, sasildīt.
  7. Pa virsu uzkaisa mandeles.
  8. Var servet karstu kopā ar kādu aukstu desertu. Lieliska kombinācija ir ar ābolu-šampanieša šerbertu. (Kad būs laiks, pievienošu recepti).

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize