Ziemassvētku augļu un riekstu kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • 400 g dažādu cukurotu vai kaltētu augļu- ķiršu( var aizstāt ar žāvētām dzērvenēm), mango, ananāsi, papaijas, ko nu var dabūt. Der arī citronu un apelsīnu cukāti (peel) es lietoju arī cidoniju cukātus
  • 400 g dažādu riekstu - valrieksti, lazdu, Brazīlijas rieksti
  • 150 g ingvers sīrupā,ja nav var lietot 1 paciņu ingvera pulveri
  • 250 g sviesta vai margarīna
  • 1 paciņa piparkūku garšvielas
  • 2 olas
  • 1 un ½ glāzes brendija
  • 1 glāze miltu
  • ½ glāze brūnais cukurs
  • 1 /1 tējkaroti cepamo pulveri
  • ¼ daļu marmelādes,sīrupa vai džema

Pagatavošana

25 min.
  1. Ieber augļus un riekstus (ja ir ingvers sīrupā, to arī) bļodā aplej ar 1glāzi brendiju un atstāj pa dienu ievilkties.
  2. Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru,pieber piparkūku garšvielas,ja nav ingvers sīrupā,tad sauso ingveru, cepamo pulveri, piesit pa vienai olai, samaisa
  3. Pieber miltus, samaisa, mīklai jābūt ne šķidrai, ne cietai.
  4. Mīklai pievieno riekstus un augļus,kārtīgi samaisa un liek kūkas formā ar cauro vidu(iznāks tāds kā gredzens),piespiež ar mitrām rokām,lai nepaliek caurumi.
  5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem,liek kūku cepties līdz 90 min,kamēr iedurot kociņu nekas nepielīp.
  6. Siltai kūkai ar otiņu pārsmērē brendija un džema maisījumu,lai ievelkās.Ja grib kūku ar lielāku alkahola daudzumu,var vēlāk to "sašpricēt".
  7. Atdzisušu ietin folijā vai pārtikas plēvē un glabā līdz Ziemassvētkiem,ja var noglabāt...

Komentāri

Guga 2009. gada 23. decembris 11:51
Liekas, ka būs baigi labs! Kūka, jau ir krāsnī!!! Varbūt tiešām vajadzēja cept pāris dienas iepriekš, bet jau tagad degu nepacietībā garšot!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize