Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ziemassvētku augļu un riekstu kūka

2005. gada 12. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
25 min
1. Ieber augļus un riekstus (ja ir ingvers sīrupā, to arī) bļodā aplej ar 1glāzi brendiju un atstāj pa dienu ievilkties.
2. Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru,pieber piparkūku garšvielas,ja nav ingvers sīrupā,tad sauso ingveru, cepamo pulveri, piesit pa vienai olai, samaisa
3. Pieber miltus, samaisa, mīklai jābūt ne šķidrai, ne cietai.
4. Mīklai pievieno riekstus un augļus,kārtīgi samaisa un liek kūkas formā ar cauro vidu(iznāks tāds kā gredzens),piespiež ar mitrām rokām,lai nepaliek caurumi.
5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem,liek kūku cepties līdz 90 min,kamēr iedurot kociņu nekas nepielīp.
6. Siltai kūkai ar otiņu pārsmērē brendija un džema maisījumu,lai ievelkās.Ja grib kūku ar lielāku alkahola daudzumu,var vēlāk to "sašpricēt".
7. Atdzisušu ietin folijā vai pārtikas plēvē un glabā līdz Ziemassvētkiem,ja var noglabāt...
Uz augšu