Persiku kūka"sapnis"

2005. gada 11. decembris
Foto: Aļona Kuvaga
Pagatavošana
60 min
1. Olu dzeltenumiem pievieno 2 ēd.k. silta ūdens un kul ar mikseri viendabīgā masā. Nepārtraucot kulšanu pievieno cukuru un kul kamēr izveidojas krējumveida masa.Baltumus sakul ļoti stingrās putās un pēc tam iecilā baltumus sakultajos dzeltenumos. Citā traukā samaisi miltus, cieti, cepamo pulveri un iesijā tos olu masā.Visu samaisi.Biskvītu cep apaļajā formā 20 min.175 grādos. Kad biskvīts atdzisis nosmērē to ar ievārījumu.
2. Uzbriedini želatīnu.Sakul saldo krējumu ar vaniļas cukuru.Putukrējumu sajauc ar jogurtu un iemaisi izkausētu želatīnu. Krēmu lej virsū biskvītam un liek ledusskapī uz 2 stundām. Pirms pasniegšanas torti rotā ar šķēlēs sagrieztām persiku pusītēm.
Uz augšu