Sākums > Receptes > Brokastis

Maigais zemesriekstu sviests

2005. gada 7. decembris
Foto: Una
Pagatavošana
10 min
1. Es ieteiktu ņemt jau veikalā gatavus nopērkamus grauzdētos riekstus, jo mājās viņi sanāk kaut kā savādāk, nekā tie kas pārdodās uz svara vai bundžiņās.
2. Tātad riekstus sasmalcina, vai nu ar blenderi, vai kafijas dzirnaviņās, bet nu ne galīgi pulverī, lai paliek arī gāds lielāks gabaliņš. Kad rieksti samalti, tiem piejauc klāt pamīkstu margarīnu vai sviestu. Viss gatavs, smērē uz maizes un ēd. Man garšo ar saldskābmaizi, bet laikam populārāk ir ēst ar baltmaizi. Ja ir tomēr tāds kam liekās arī šis zemesriekstu sviests par sīvu, var piejaukt vēl margarīnu vai sviestu, vai arī virsū maizei uzlikt ievārījumu, bet tad gan vajadzētu taisīt nesālīto variantu, no vienkārši apceptiem riekstiem.
Uz augšu