Ķirbju pudiņš

2005. gada 10. aprīlis
Foto: vineta auziņa
Pagatavošana
60 min
1. Sagrieztam ķirbja mīkstumam pielej nedaudz ūdens un vāra pusmīkstu, tad pievieno nomizotus, sagrieztus ābolus un vāra, līdz tie mīksti. Pievieno mazliet cukura. Pieber mannu, samaisa un, turpinot maisīt, karsē 2-3 minūtes. Masu atdzesē līdz +60 grādiem, pievieno ar cukuru sakultus olu dzeltenumus, rozīnes. Beigās iecilā saputotus olu baltumus. Veidni ieziež ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi. Ielej pudiņa masu, liek sakarsētā cepeškrāsnī (180-200 grādu karstumā) un cep aptuveni pusstundu. Pasniedz ar saldajām mērcēm vai ievārījumu. LABU APETĪTI!
Uz augšu