Gaišās piparkūkas (īpaši vegāniem)

5 1

Sastāvdaļas

  • 250 g iesala (tas - medus vietā)
  • 250 g margarīna (augu tauki)
  • 250 g cukura (cukurbiešu, ne balinātā cukurniedru)
  • 500 g kviešu miltu
  • Tējkarote cepamā pulvera
  • Ēdamkarote sojas miltu
  • Ēdamkarote cietes
  • Ēdamkarote piparkūku garšvielu (kanēlis, krustnagliņas, kardamons, muskatrieksts, pipari, koriandrs u.c.)

Pagatavošana

60 min.
  1. Margarīnu izkausē katliņā (lēni un uz mazas liesmiņas), tad pieber visu cukuru un kaut kā tiek galā ar staipīgā iesala ievilināšanu tur pat. Visu maisa (un nenovēršas no šī darba ne pat uz mazu brītiņu), kamēr masa ir daudz maz viendabīga.
  2. Noņem no plīts un uzreiz pieber 1 glāzi miltu un garšvielas. Samaisa un noliek aukstumā, lai atdziest.
  3. Mazā trauciņā sojas miltus un cieti samaisa ar ūdeni (kādas 3-4 ēdamkarotes), iemaisa pēc piparkūkām smaržojošajā masā. Tagad visus atlikušos miltus un cepamo pulveri PAKĀPENISKI samaisa ar pārējo masu (kas katliņā).
  4. Rokas drusku apbārsta ar miltiem un samīca mīklu (jābūt gludai un spīdīgai).
  5. Ar mīklas rulli izrullē ļoti plānu mīklu (uz dēlīša, kas ar miltiem apbērts) un izspiež visādas smukas figūriņas (sirsniņas, piemēram!).
  6. Kā vienmēr - liek uz pannas, kas klāta ar cepampapīru. Var rotāt ar saulespuķu un ķirbju sēkliņām, riekstiem, ko pie katras piparkūkas pielīmē ar mazu drusciņu iesala :) Cep kādas 7-8 minūtes 170C karstumā.
  7. Piparkūkas iznāk diezgan gaišas (ne šokolādes krāsā). Un garšo ne tikai vegāniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni