Frikadeļu-rīsu zupa

4 1

Sastāvdaļas

  • Malta liellopu gaļa 400-500gr
  • Burkani 2gab
  • Rīsi 2-3saujas
  • Sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sāls,pipari
  • Vegeta pēc garšas
  • Sagrieztas dilles sauja
  • Ūdens 3litri

Pagatavošana

1 min.
  1. katlā uzvāra ūdeni,ieber notīrītus un sagrieztas šķēlēs burkānus,pēc garšas pievieno vegetu,vāra līdz burkāni pusmīksti.pievieno nomazgātus rīsus,vāra gatavu.sīpolus smalki sagriež un pievieno maltajai gaļai,arī sāli un piparus,kārtīgi samaisa,veido mazas bumbiņas un iemet katlā ,vārīt gatavu(tie peld virspusē,mazliet jāpavāra).pēc garšas pievieno vegetu.pievieno dilles,beigās nodzēst uguni,pievieno zupai spiestus ķiplokus,samaisa.pēc vēlešanas var pievienot sagrieztus lokus.galdā pasniedz ar krējumu(var majonēzi-zupai būs jūtama sinepju garša.)ja pievieno ķiplokus vārīšanas laikā,tad garša būs citādāk.labāk likt pašas beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas