Angļu ziemassvētku pīrādziņi

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 300 g miltu
  • 150 g kausētu cūkas tauku ( pusi var aizstāt ar margarīnu)
  • Naža gals sodas
  • Sāls
  • Ūdens
  • 2 olu dzeltenumi
  • Pildījumam
  • 250 g nieru tauku ( Latvijā varētu atvietot ar margarīnu)
  • 250 g korinšu
  • 500 g rozīņu
  • 100 g sukādes
  • 50 g maltu saldo mandeļu
  • 2 āboli
  • ½ apelsīna
  • ½ citrona
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 tējkarote krustnagliņu
  • Naža gals muskatrieksta
  • ½ glāzītes konjaka
  • Naža gals sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Nieru taukus labi saberž. Rozīnes nomazgā, nosusina un samaļ kopā ar taukiem gaļas mašīnā. Ļoti smakli sagriež ābolus. Sarīvē apelsīna un citrona miziņas. Izspiež no apelsīna un citrona sulu un samaisa to ar maltajām mandelēm, garšvielām un konjaku. Visu sajauc, liek traukā, pārsedz ar celogāna papīru un glabā vēsā vietā 4 nedēļas.
  2. Stundu pirms cepšanas gatavo smilšu mīklu. Izsijā miltus, pieliek sodu un taukvielas un iejauc mīklu. Ja nepieciešams, pielej mazliet ūdens, lai mīkla būtu mīksta un labi izveltnētos. Noliek mīklu uz 1 stundu aukstumā. Tad izveltnē 2-3mm biezā kārtā. Veido pīrādziņus, cep vidēji karstā cepeškrāsnī 20-30 minūtes.
  3. Smilšu mīklu pēc vēlēšanās var aizstātar kārtaino mīklu.

Komentāri

Mihails Sokolovs 2010. gada 19. oktobris 21:27
atvajnojiet par kļūdām
Mihails Sokolovs 2010. gada 19. oktobris 20:52
Nieru taukus labi saberž. Rozīnes nomazgā, nosusina un samaļ kopā ar taukiem gaļas mašīnā. Ļoti smakli

Ļoti smakli-vardā smalki kļuda smakli!!!prosu partojsot jo daži krivu cilveki nevar saprast!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti