Sākums > Receptes > Deserti

Drēzdenes mandeļu piparkūkas

2005. gada 30. novembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
90 min
1. Sukādes smalki sagriež, mandeles samaļ, citronu miziņas saberž.
2. Visus nepieciešamos produktus sagatavo jau iepriekšējā vakarā un noliek siltā vietā. Nākamajā dienā izsijā miltus, siltā pienā izšķīdina raugu un sagatavo iejavu.
3. Pārējos produktus sajauc ar miltiem un atlikušo pienu.
4. Visu labi samaisa ar iejavu un mīca mīklu tik ilgi, līdz tā vairs nelīp pie rokām. Mīklu nedrīkst turēt siltumā, lai neiztecētu tauki. Tai jārūgst vismaz 2 stundas.
5. Mīklu vēlreiz pārmīca, dala daļās un veltnē pagarās sloksnēs, izveidot katrā sloksnē garenisku padziļinājumu renīti 1 cm dziļumā, un mazāko malu pārloka lielākajai.
6. Piparkūkas jācep stipri karstā krāsnī 1 stundu.
7. Pēc tam tās apziež ar sviestu un pārklāj ar glazētu cukuru, vēlreiz pārziež ar sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru.
8. Piparkūkas cep vismaz nedēļu pirms Ziemassvētkiem, bet daudzi tās cep pat 6 nedēļas pirms Ziemassvētkiem.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu