Šokolādes cepumi ar šokolādes gabaliņiem

3 1
Šokolādes cepumi ar šokolādes gabaliņiem
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 300 g sviesta vai margarīna
  • 1 glāze/s cukura
  • 2 olas
  • 1 ampula vaniļas ekstrakta (vai kāda ēdamkarote vaniļas cukura)
  • 2 glāze/s miltu
  • 2/3 glāze/s kakao pulvera
  • 3/4 tējk. sodas
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1 tāfelīte šokolādes (tumšā ir vislabāk piemērota) - sakapāta
  • 1/2 glāze/s sakapātu valriekstu (pēc izvēles)

Pagatavošana

30 min.
  1. Izkausēt sviestu.
  2. Sviestu, olas, cukuru un vaniļas ekstraktu sakuļ, līdz maisījums kļūst vieglāks, viendabīgāks un ar putām virspusē.
  3. Samaisa kopā miltus, kakao, sodu un sāli.
  4. Iemaisa to sviesta - olu - cukura - vaniļas masā, līdz tā ir viengdabīga un bieza.
  5. Iemaisīt masā sakapāto šokolādi (nevajag sakapāt pavisam mazos gabaliņos) un smalki sakapātos vai sablendētos valriekstus.
  6. Liek pa ēdamkarotei (ja grib lielus cepumus) vai tējkarotei (ja maziņus) uz cepampapīra un cep apmēram 180-190°C - apmēram 15 minūtes.
  7. Jāpagaida līdz tie nedaudz atdziest, jo citādi tie var salūzt, ņemot nost.

    Lai labi garšo!
    Jāpagaida līdz tie nedaudz atdziest, jo citādi tie var salūz...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Peciņa 16. jūlijs 19:55
Man sanāca ļoti skaisti un garšīgi cepumi!Esmu ļoti apmierināta un nēesmu vīlusies!
Ērika 2016. gada 3. augusts 21:33
Velga, standarta glāze ir 200 ml, tas jau katrai dāmai, kas rosās pa virtuvi, zināms!
Rasma 2015. gada 1. augusts 13:22
Glāze parasti ir 200 grami

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize