Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sabdžī: saldskābi sautēti dārzeņi ar sieru

2005. gada 28. septembris
Foto: Anne Bush
Pagatavošana
40 min
1. Sākumā sagatavo tamarinda sulu. Šo skābo piedevu iegūst no tropiskā koka tamarindus indica lielajām un platajām pākstīm. Brūno mīkstumu (reizēm kopā ar tumšām, spīdošām sēklām) izkasa no pākstīm, izžāvē un pārdod paciņās. Ja tamarinds nav pieejams, līdzīgu aromātu var iegūt, sajaucot citronu sulu un brūno cukuru.
2. Kā pagatavot tamarinda sulu:
3. Sēklas ir jāizņem, bet mīkstums jāsadala vai jāsakapā mazos gabaliņos.
4. Vāra šos gabaliņus nelielā ūdens daudzumā apmēram 10 minūtes, līdz tie kļūst mīksti un sadalās. Uz 225 g tamarinda vajag apmēram 250 ml ūdens.
5. Tad pēc iespējas vairāk mīkstuma izspiež cauri sietam. Šķidrumu patur, bet to, kas palicis sietā, izmet.
6. Pagatavo masālu:
7. Lielā katlā uzkarsē ghī un apcep ķimenes, pieber malto ingveru un sagrieztos asos piparus.
8. Pieber maltos piparus un asafetīdu un cep dažas sekundes.
9. Ielej masālā sūkalas un uzvāra tās. Pielej tamarinda sulu, pievieno brūno cukuru, ananāsa gabaliņus, burkānus, mango pulveri, papriku un malto koriandru.
10. Vāra to, bieži apmaisot, lai nepiedegtu. Tikmēr, iegremdējot ghī, apcep panira kubiņus, līdz tie ir viegli brūni, un noliek tos malā.
11. Pieliek masālai cukīni un selerijas, uzliek katlam vāku un vāra, līdz tie mīksti.
12. Pieliek apceptos panira kubiņus, tomātus un sāli. Labi samaisa.
13. Tagad, ja vēlas, pieliek sagrieztos zaļos banānus. Ja to vietā liek ceptus kartupeļus, tad pagaida, kamēr panira kubiņi ir piesūkušies ar šķidrumu un kļuvuši sulīgi.
14. Uzliek katlam vāku un vāra, kamēr viss gatavs. Paēdot sabdži, jutīsieties sātīgi paēduši.
15. Labu apetīti!
Uz augšu