Britu ziemassvētku pudiņš

3 1

Sastāvdaļas

  • 250 grami sviesta
  • 1.5 glāzes brūnā cukura
  • 3 ēdamkarotes gai¡ā sīrupa
  • 3 sakultas olas
  • 2 /3 glāzes miltu
  • Mazliet sāls
  • ½ tējkarote kanēļa
  • ½ tējkarote muskatrieksta
  • ½ tējkarote ingvera
  • Sula no viena citrona
  • Smalki samalta viena apelsīna miza (tikai oranžā daļa)
  • Smalki samalta viena citrona miza (tikai dzeltenā daļa)
  • 4 glāzes svaigas maizes drupaču
  • 1 , 5 glāzes gai¡o rozīņu
  • 1.5 glāzes tum¡o rozīņu
  • 1.5 glāzes dzērveņu
  • 1 /3 glāzes cukurotu citrusa augļu miziņu
  • ½ glāze brendija

Pagatavošana

1 min.
  1. Ar sviestu iesmērē un ar miltiem apkaisi divas 1-litra bļodas.
  2. Kul sviestu līdz tas ir mīksts, pievieno brūno cukuru un turpini kult.
  3. Pievieno olas un sīrupu, pakāpeniski sakul.
  4. Sasijā miltus ar sāli un gar¡vielām. Pievieno sviesta masai kopā ar citrona sulu, maltām augļu mizām, maizes drupačām, rozīnēm, augļu miziņām un brendiju.
  5. Salej masu bļodās. Apklāj ar vaska papīru un pēc tam ar dubultu kārtu folija. Apsien bļodu ar striķi tā, lai folijs kārtīgi turētos. Pa nakti atstāj ledusskapī.
  6. Ieliec bļodas lielā katlā, ar ūdeni, kas bļodai nāk līdz pusei augstuma. Uzliec katlam vāku un uz lēnas uguns tvaiko pudiņu piecas stundas (pievieno vēl ūdeni, ja vajadzīgs).
  7. Ļauj pudiņam pilnīgi atdzist, tad pārklāj ar vaska papīru un marli. Atkal kārtīgi sasien. Atstāj ledusskapī nedēļu vai mēnesi.
  8. Kad pienācis laiks pudiņu likt galdā, atkārto tvaiko¡anas procedūru, ¡oreiz trīs stundas.
  9. Izņem bļodas no katla, pārlej pudiņa vismai bredinu un aizdedzini to. Ļauj liesmām izdzist un pasniedz galdā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti