Sākums > Receptes > Deserti

Britu Ziemassvētku pudiņš

2005. gada 24. oktobris
Foto: Shutterstock.com
Šāds pudiņš ir īpaši iecienīts Lielbritānijā. Tā noslēpums - briedināšana. Tam jāļauj nostāvēties vismaz nedēļu, bet izcilā gadījumā - mēnesi.
Pagatavošana
999 min
1. Ar sviestu iesmērē un ar miltiem apkaisi divas 1 litra bļodas.
2. Kuļ sviestu, līdz tas ir mīksts, pievieno brūno cukuru un turpina kult.
3. Pievieno olas un sīrupu, pakāpeniski sakuļ.
4. Sasijā miltus ar sāli un garšvielām. Pievieno sviesta masai kopā ar citrona sulu, maltām augļu mizām, maizes drupačām, rozīnēm, augļu miziņām un brendiju.
5. Salej masu bļodās. Apklāj ar vaska papīru un pēc tam ar dubultu kārtu folijas. Apsien bļodu ar striķi tā, lai folija kārtīgi turētos. Pa nakti atstāj ledusskapī.
6. Ieliek bļodas lielā katlā, ar ūdeni, kas bļodai nāk līdz pusei augstuma. Uzliek katlam vāku un uz lēnas uguns tvaicē pudiņu piecas stundas (pievieno vēl ūdeni, ja vajadzīgs).
7. Ļauj pudiņam pilnīgi atdzist, tad pārklāj ar vaska papīru un marli. Atkal kārtīgi sasien. Atstāj ledusskapī uz nedēļu vai mēnesi.
8. Kad pienācis laiks pudiņu likt galdā, atkārto tvaicēšanas procedūru, šoreiz trīs stundas.
9. Izņem bļodas no katla, pārlej pudiņa virsmai brendiju un aizdedzina to. Ļauj liesmām izdzist, dekorē pēc sirds patikas un pasniedz.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu