Filadelfijas siera kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 230 g sviests
  • 200 g labi sviesta cepumi (12% tauku saturs)
  • [ja vēlas: 2...3 ēk kakao]
  • 1 kg Filadelfijas siera (treknais, bez piedevām)
  • 2 olas
  • ..150 g cukurs
  • 3 ēk milti
  • [ja vēlas: vaniļa]

Pagatavošana

1 min.
  1. Sviestu sasilda līdz istabas temperatūrai.
  2. Cepeškrāsni ieslēdz uz 200°C.
  3. Cepumus smalki sadrupina (gandrīz kā miltus).
  4. No cepumiem un sviesta [un kakao] pagatavo mīklu. Torters formu (apm. 26 cm) ieziež ar sviestu (vai labāk: malu ieziež ar sviestu, bet pamatni pārklāj pāri malām ar cepamo papīru, tad uzliek formas malu un saspiež).
  5. Mīklu vienmērīgi izrullē formā.
  6. Sieru, cukuru, olas, miltus [un vaniļu] samaisa viendabīgā masā. Siera masu, izberžot caur sietu caur sietu, liek uz mīklas, izlīdzina. Cep apm. 30 minūtes.
  7. PS: ar biezpienu vai citiem aizstājējiem šī kūka nebūs laba. Pirms eksperimentēt kūkā ar augļiem vai citām piedevām - vispirms ieteiktu uzcept orģinālu.

Komentāri

maiga 2013. gada 9. jūlijs 20:17
nee nu ir jaw oks BET ES GRIBU ŠODIEN
Mārcis 2012. gada 17. decembris 19:25
Tikai klausos un skatos TV. Kāpēc šo kūku taisa ar cepumiem nevis smilsu mīklu?
Andris 2012. gada 22. septembris 10:40
Es meegjinaaju Selgas (klasiskie) cepumus kaa pamatni un 200g sviesta - pietiek un ir viegli pieejama alternatiiva cepumiem.

Vel var pieberzt klaat citrona mizu vai sulu un pirms cepshanas miiklaa sagremdeet labi daudz kjirshus no kompota.

Viss shis pasaakums ir baigi eerti sajaucams un uzputojams blenderii - nav nekas jaaberzh caur sietu :-) - tas prieksh slinkjiem

Paldies par recepti, ir super vienkaarshi un ljoti garshiigi - ja neizvirst ar piedevaam, baigi labi iet klaat meerce no zemeneem vai aveneem!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize