Bagātīgais karstvīns

5 1

Sastāvdaļas

  • Pudele sarkanvīna
  • Cukurs
  • 1 krūze ūdens
  • 3 kanēļa standziņas
  • 1 tējkarote krustnagliņu
  • 1 muskatrieksts
  • 1 -2 apelsīni
  • Pēc izvēles: pus glāze brendija, citrons, kardamons, ingvers, vaniļas cukurs, anīss, apelsīnu liķieris vai ievārījums, piparmētras, augļi

Pagatavošana

25 min.
  1. Vispirms katliņā pāris minūtes apgrauzdē kanēļa standziņas, krustnagliņas un pāršķeltu muskatriekstu. Pievieno ūdeni, cukuru, apelsīna šķēlītes vai gabaliņus un citas garšvielas, ja vēlas, un to visu uzvāra, lai izkustu cukurs. Jo cukurs būs vairāk, jo maigāks būs karstvīns.
  2. Pievieno garšvielām sarkanvīnu un silda uz lēnas uguns, bet neļauj tam uzvārīties. Beigās var pieliet brendiju. Dzērienu lej krūzēs un dekorē ar apelsīna šķēlīti.
  3. Ja vēlas šo dzērienu padarīt atsvaidzinošu, var pievienot svaigas vai kaltētas piparmētras un dažādus augļus, piemēram, ābolus, bumbierus, persikus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Dzērieni