Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dzērveņu un vīna mērce

2005. gada 24. novembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
30 min
1. Vispirms sarīvē apelsīna mizu (tikai oranžo, NE balto daļu).
2. Katlā ieliek visas sastāvdaļas, tajā skaitā arī rīvēto apelsīna mizu. Uzliek uz vidēji karstas liesmas un visu laiku maisi, līdz cukurs izkusis un mērce vārās.
3. Samazina karstumu un lēni vāra kādas 20 minūtes, līdz ogas izjūk un mērce kļūst biezāka. Var ogas paspaidīt ar kartupeļu spiežamo, tad mērce būs gludāka.
4. Noņem katliņu no uguns, ielej mērci bļodā. Atdzesē to līdz istabas temperatūrai un pēc tam slēgtā traukā glabā ledusskapī.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu