Dzērveņu un vīna mērce

3 1
Dzērveņu un vīna mērce
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes svaigu dzērveņu
  • 1 liels apelsīns
  • 1.5 glāzes sausa sarkanvīna (vēlams Kabernē)
  • 1.5 tējk. cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. Vispirms sarīvē apelsīna mizu (tikai oranžo, NE balto daļu).
  2. Katlā ieliek visas sastāvdaļas, tajā skaitā arī rīvēto apelsīna mizu. Uzliek uz vidēji karstas liesmas un visu laiku maisi, līdz cukurs izkusis un mērce vārās.
  3. Samazina karstumu un lēni vāra kādas 20 minūtes, līdz ogas izjūk un mērce kļūst biezāka. Var ogas paspaidīt ar kartupeļu spiežamo, tad mērce būs gludāka.
  4. Noņem katliņu no uguns, ielej mērci bļodā. Atdzesē to līdz istabas temperatūrai un pēc tam slēgtā traukā glabā ledusskapī.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Mārtiņš 2016. gada 28. februāris 20:00
A kur receptē rakstīts ka sastāvdaļas ir cukurs un cik daudz ???????????

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni