Kartupeļu biezenis ar ķiplokiem un maskarpone sieru

5 1

Sastāvdaļas

  • ½ glāze pilpiena
  • 12 ķiploku daiviņas, raupji sakapātas
  • 1.5 kilogrami kartupeļu, nomizoti, sagriezti gabaliņos
  • ¾ glāzes maskarpone siera

Pagatavošana

40 min.
  1. Katliņā ieliec pienu un ķiplokus. Uz zemas uguns karsē līdz piens ļoti lēni vārās. Uz vēl zemākas uguns uzliec katliņam vāku un atstāj pienu, lai vārās 10 minūtes (līdz ķiploki ir mīksti). Noņem no uguns un ar dakšiņu saspied ķiplokus, lai sanāktu pasta.
  2. Uzvāri kartupeļus sālītā ūdenī, līdz tie ir mīksti. Labi nokās. Ieliec kartupeļus tajā pašā katlā un saspied, līdz tie gandrīz gludi. Pievieno pienu ar ķiplokiem un maskarpone sieru un turpini spiest, līdz kartupeļi ir pavisam gludi. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  3. Šos kartupeļus var pagatavot divas stundas iepriekš. Kad laiks tos pasniegt, uzsildi uz zemas uguns, visu laiku maisot un pievienojot vēl mazliet piena, ja tie ir sausi.
  4. Maskarpones siers ir itāļu kausētais siers, to var atrast labos pārtikas preču veikalos.

Komentāri

Marija 2011. gada 27. februāris 12:04
Mazcarpone nu nekādi nav kausētais siers - tas ir krējumsiers! tāds kā svaigais siers bez sāls bez saldinātājiem - iederas gan sāļajos ēdienos gan saldajos - jo pašam ļoti neitrāla, bet ļoti krēmīga garša.
inara 2011. gada 2. janvāris 08:45
Sodien pagatavoshu.bet aizdomas radija ,ka Maskarpone ir italu kausetais siers??

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni