Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu biezenis ar ķiplokiem un maskarpone sieru

2005. gada 24. novembris
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
40 min
1. Katliņā ieliec pienu un ķiplokus. Uz zemas uguns karsē līdz piens ļoti lēni vārās. Uz vēl zemākas uguns uzliec katliņam vāku un atstāj pienu, lai vārās 10 minūtes (līdz ķiploki ir mīksti). Noņem no uguns un ar dakšiņu saspied ķiplokus, lai sanāktu pasta.
2. Uzvāri kartupeļus sālītā ūdenī, līdz tie ir mīksti. Labi nokās. Ieliec kartupeļus tajā pašā katlā un saspied, līdz tie gandrīz gludi. Pievieno pienu ar ķiplokiem un maskarpone sieru un turpini spiest, līdz kartupeļi ir pavisam gludi. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
3. Šos kartupeļus var pagatavot divas stundas iepriekš. Kad laiks tos pasniegt, uzsildi uz zemas uguns, visu laiku maisot un pievienojot vēl mazliet piena, ja tie ir sausi.
4. Maskarpones siers ir itāļu kausētais siers, to var atrast labos pārtikas preču veikalos.
Uz augšu