Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Klasiskā tomātu mērce

2005. gada 19. novembris
Foto: Una
Pagatavošana
1 min
1. Nomizo sīpolus, ķiplokus un selerijas sakni un sagriež smalkos gabaliņos. Seleriju kātus sagriez plānās šķēlītēs. Pannā sakarsē olīveļļu un 3-5 min sautē sīpolus, ķiplokus un selerijas.
2. Pannu ar sīpoliem un piedevām noņem no plīts, iemaisa tomātu pastu, pielej vīnu, liek atpakaļ uz uguns, uzkarsē. Pievieno tomātu gabaliņus kopā ar sulu, rozmarīna zariņu, laurulapu un pārējās garšvielas, kā arī maltos piparus. Uz mazas uguns vāra vēl pusotru līdz 2vas h .Ja mērce pārāk sabiezē, pielej nedaudz vīna.
3. Vislabāk mērci var sajust ,ja to pasniedz ar spagetti. Pārkaisa ar rīvētu sieru, un var pievienot nedaudz bazilika pesto.
Uz augšu