Olu krēmss

2005. gada 16. novembris
Foto: Līga
Pagatavošana
1 min
1. Sajauc olu dzeltenumus ar vanilīnu un pusi no cukura.Pieliek miltus, labi izmaisa, tad, lejot tievā strūkliņā, pievieno karstu pienu. Atkal labi izmaisa. Masu lej katliņā un, turot uz plīts, nepārtraukti maisot karsē, līdz krēms ir skābā krējuma biezumā.
2. Karstajai masai pievieno uzbriedidinātu želatīnu, maisa, līdz tas izšķīst. Tad masu noliek vēsumā, lai atdziest. Ieteicams to pa reizei izmaisīt, lai nerastos kunkuļi. Saputo atsevišķi putukrējumu un olu baltumus stingrās putās un pievieno atdzisušajam krēmam, kamēr tas nav sastindzis. Pilda traukos un pasniedz.
3. Lai garšo!
Uz augšu