Olu krēmss

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze piena
  • 2 olas
  • ½ ēdamkarotes miltu
  • Vanilīns pēc garšas
  • 1 glāze saldā krējuma
  • ½ - 1 tējkarote želatīna
  • 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Sajauc olu dzeltenumus ar vanilīnu un pusi no cukura.Pieliek miltus, labi izmaisa, tad, lejot tievā strūkliņā, pievieno karstu pienu. Atkal labi izmaisa. Masu lej katliņā un, turot uz plīts, nepārtraukti maisot karsē, līdz krēms ir skābā krējuma biezumā.
  2. Karstajai masai pievieno uzbriedidinātu želatīnu, maisa, līdz tas izšķīst. Tad masu noliek vēsumā, lai atdziest. Ieteicams to pa reizei izmaisīt, lai nerastos kunkuļi. Saputo atsevišķi putukrējumu un olu baltumus stingrās putās un pievieno atdzisušajam krēmam, kamēr tas nav sastindzis. Pilda traukos un pasniedz.
  3. Lai garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti