Majonēze "feinā"

2005. gada 15. novembris
Foto: Ingars Veicis
Pagatavošana
15 min
1. Visas sastāvdaļas iepilda blendera kausā un apmēram 2.min. puto, vienmērīgi (lēnām) virzot blendera "stobru" sākumā no kausa apakšas uz augšu un tad atpakaļ, līdz izveidojās viendabīga, neplūstoša, iedzeltena majonēzes masa (barojoša sejas krēma konsistencē) bez atsevišķiem lielākiem eļļas ieslēgumiem. Jāraugās, lai masā nepaliktu nesasmalcināti piparu graudi – tiem ir jābūt rupja maluma, vienmērīgi sadalītiem.
2. Piezīme: Svarīgs priekšnoteikums nevainojamām majonēzes garšas īpašībām ir precīza (!) visu receptūrā norādīto sastāvdaļu daudzuma ievērošana, kā arī tiešām laba etiķa un biezu sinepju klātbūtne tajā.
3. Apvākotā traukā produktu var uzglabāt ledusskapī, kur tas ilgu laiku nemainīs ne garšas ne vizuālās īpašības, kaut gan tik garšīgas lietas parasti ilgi ledusskapī ”neaizķerās.”
4. Nedrīkst aizmirst, ka mājas apstākļos pagatavota majonēze ir ļoti sātīga, tāpēc to nebūtu ieteicams lietot lielos daudzumos – piemēram salātu un rosolu jaukšanai – to labāk izmantot kā elegantu, rafinētu piedevu gaļas, zivju vai olu riktēm, kā arī ziešanai uz maizes.
5. Brīdinājums: Minētās receptes īstenošana ir vienkārša un ātra, taču kaprīza! Ja ar pirmo reizi majonēze neizdodās - tās konsistence ir šķidra un noslāņojās, vēlams mēģināt vēlreiz, izmantojot citu eļļu.
6. Lai labi izdodās!
7. COPYRIGHT INGARS VEICIS 2005
Uz augšu