Karstais ābolu pīrāgs

2005. gada 14. novembris
Foto: Kristīne Strode
Pagatavošana
1 min
1. miltus, sāli, sviestu, ūdeni samīca mīklā. no mīklas izveido 2 apļus cepamās formas diametrā un mīlas joslu malai. vienu apli ieklāj ar sviestu ieziestā formā, pievieno malu un pabas daļas savieno stingri saspiežot. ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. ābolus ieber bļodā un klāt pievieno kanēli, citrona sulu un miziņu, kartupeļu cieti, cukuru un vaniļas cukuru- samaisa masu. ābolu šķēlītes klāj kārtām cepamajā formā virs mīklas. pa virsu liek otru mīklas plātni un savieno tās piezpiežot malu un augšu kopā. cep 40 minūtes 200 grādu temperatūrā.
2. karstu mīklu pārziež ar aprikožu marmelādes, cukura un ūdens maisījumu.
3. pasniedz karstu.
4. labu apetīti!!!
Uz augšu