Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes saldējums

2005. gada 9. novembris
Foto: Sanita Spilberga
Pagatavošana
1 min
1. Saldajam krējumam pievieno vaniļas esenci un uzkarsē (neļaujot uzvārīties). Saputo olu dzeltenumu ar pūdercukuru vai cukuru. Ūdens peldē izkausē šokolādi, tad pievieno viskiju un samaisa. Siltu krējumu sajauc ar saputoto olas dzeltenumu, tad liek uz uguns un visu laiku maisot silda līdz krējuma-olu masa sabiezē. Kad masa sabiezējusi iemaisa šokolādi. Pilda plasmasas traukā, ļauj atdzist, tad ievieto saldētavā uz 3-4 stundām. Saldēšanas procesa laikā vairākas reizes masa jāapmaisa, lai sasaltu vienmērīgi. Kad sasalis, var baudīt un sapņot.... Labu apetīti!
Uz augšu