Temaki - ar roku tīts suši (viesi paši taisa suši)

5 1

Sastāvdaļas

  • Sagatavoti susi rīsi
  • Nori (aļģes) lapas
  • Vistas fileja
  • Laša fileja
  • Avokado, citronu sula
  • Burkāns
  • Garneles
  • Cukur-(sniega) zirņu pakstis
  • Sake
  • Terjaki mērce
  • Japāņu sojas mērce
  • Vasabi
  • Marinēts salds ingvērs
  • (citrona daiviņas)

Pagatavošana

30 min.
  1. 手巻き
  2. temaki (ar roku tīts suši) ir jauks veids, kā kopā ar viesiem ēst suši.
  3. sagatavo susi rīsus.
  4. sgatavo suši pildījumu:
  5. - vistas fileju sagriež strēmelēs un izcep ar terjaki mērci
  6. - laša fileju var apcept gabalā, lai vidus paliek jēls. var cept šķēlītēs ar terjaki mērci. var servēt jēlu.
  7. - avokado nomizo, izņem kauliņu, sagriež gareniski 5..7 mm biezās daiviņas vai šķēlītēs
  8. - notīrītas garneles kādas 5 reizes iegriež no vēdera puses lai pārāk nesavelkas gredzenā, uz īsu brīdi iemet verdošā ūdenī ar sake piedevu (1 ēk uz glazi ūdens).
  9. - burkanu notīra, sagriež 50x4x4mm standziņās, īsi apvāra verdošā ūdenī.
  10. - zirņu pākstis arī apvāra verdošā ūdenī
  11. Burkanus un zirņus pēc vārīšanas vēlams atdzesēt ūdenī ar ledus gabaliņiem.
  12. Temaki taisa ar alges lapas kvadrātiem apm. 10x10 cm, t.i. ¼ no standrta lapas.
  13. Skaisti sakārto sagatavotās sastāvdaļas traukos uz galda. Katram iedod irbuļus, trauciņu mērcei un šķīvi.
  14. Katrs ņem vienu nori lapu, liek virsū apm ēk. rīsus, nedaudz vasabi, vēlamo pildījumu un visu sarullē tūtā, ēd ar rokām pēc vajadzības pamērcot sojas mērcē ar vasabi. (atceries: mērcē jacenšas mērcēt zivs vai cits pildījums, ne rīsi, ne nori).
  15. Pildījums vēl varētu būt: japaņu omlete, citas zivis, varīts kaltētais japāņu ķirbis, nato (fermentētas sojas pupiņas), varītas kaltētas sēnes, apceptas šiitake, salātu lapas...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas