Mana "biezā skābputra"

5 1

Sastāvdaļas

  • ½ glāze grūbu
  • 1 glāze miežu putraimu
  • Mājas siers (bez piedevām) 0.5 l iepakojums
  • 100 gr biezpiens
  • ½ l 2% kefīrs vai
  • Rūgušpiens (to laikam vajadzēs vairāk)
  • Šķipsniņa sāls

Pagatavošana

45 min.
  1. Nomazgā grūbas. Liek ~ 2l katliņā ar aukstu ūdeni vārīties uz 20 min. Ja nepieciešams- noputo. Kad 20 min. pagājušas, pievieno putraimus (tos arī vajadzētu noskalot). Visu kopā vāra vēl 20 min., pievieno sāli pēc garšas. Virumam vajadzētu būt tādā konsistencē, kā apmēram zupa :), ja nē- droši var pieliet vārītu ūdeni (atstāj vietu kefīram vai rūgušpienam)!
  2. Tad nu, kad putraimi un grūbas izvārītas, pielej kefīru vai ielaiž rūgušpiena kunkulīšus (arī sūkalas pielej- tas dos skābputrai tās īpašo garšu), aši pieliek mājas sieru un biezpienu, uzvāra un .. šis brīnums ir gatavs! Jāatceras pēc rūgušpiena, mājas siera pievienošanas putru ilgi nevārīt, ko "kunkulīši" pārvērtīsies cietos kunkuļos. Parasti ēdam no māla bļodiņām. Var pievienot krējumu.
  3. Putru biju īpaši iecienījusi grūtniecības laikā, tā ir arī viegls vakariņu paēdiens.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis