Piekantie rieksti

3 1

Sastāvdaļas

  • 75 g nesaldinātu kokosriekstu pārslu(nevis skaidiņu)
  • 5 ēd.k. zemesriekstu eļļas
  • ½ tējk. čili pulvera
  • 1 tējk. maltas paprikas
  • 1 tējk. tomātu pastas
  • 2 tases nesālītu Indijas riekstu
  • 2 tases veselu blanšētu mandeļu
  • 4 ēdk. pūdercukura
  • 1 tējk. maltu ķimeņu
  • ½ tējk. sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Sinempju un krešu lapas rotāšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Uzkarsē pannu un bez taukvielām cep kokosriekstu pārslas, kamēr tās kļūst zeltainas. Atdzesē.
  2. Uzkarsē pannu un ielej tajā 3 ēd.k. eļļas.Kad eļļa karsta, pievieno čili pulveri, papriku un tomātu pastu. Uzmanīgi maisot cep Indijas riekstus, kamēr tie viscaur klāti ar garšvielu mais''ijumu. Notecina, pārkaisa ar sāli un piepariem. Noliek atdzesēties.
  3. Izslauka pannu, uzkarsē un ielej atlikušo eļļu. Kad tā karsta, ieber mandeles un pārkaisa ar cukuru. Uzmanīgi misot, cep, kamēr mandeles kļuvušas zeltaini brūnas, bet cukurs karamelizējies. Bļodā ieber ''kimenes, sāli un piparus. Pievieno mandeles, kārtīgi samaisa un liek atdzesēties.
  4. Ēd kā našķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas