Skābi asā ķīniešu zupa

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas
  • Austersēnes 400g
  • Sīpoli 2 lieli
  • Olas 2
  • Svaigs ingvers (5g)
  • Ķiploks 3 daiviņas
  • Etiķis (apm 6lielās ēd/k)
  • Tumšā sojas mērce apm (6-9 lielās ēd/k)
  • Ciete (apm 6lielās ēd/k)
  • Austermērce
  • Pipari
  • Buljons

Pagatavošana

40 min.
  1. Vajadzīgs ir liels katls. Vistas fileju sagriež strēmelītēs un nedaudz apcep klāt pievienojot austermērci (nav obligāti) un noliek malā. Austersēnes sagriezj pēc iespējas garākās strēmelītēs un nedaudz pasautē mazā katliņā līdz mīkstas. Lielajā katlā ¾ pielej ar karstu buljonu (var būt kubiciņu, bet galvenais, lai nav trekns ar taukiem) un uz lēnas uguns vāra. Sīpolus sagriež kubiciņos, ingveru kopā ar ķiplokiem saspaida un visu apcep uz lielas liesmas brūnu un pievieno buljonam. Buljonā ielej tumšo sojas mērci un etiķi - pēc garšas un pievieno piparus (sāli nevajag, jo soja ir sāļa). Cieti sajauc ar aukstu ūdeni un iemaisa buljonā, lai veidotos ķīselim līdzīga bieza konsistence. Pieliek klāt vistu un austersēnes. Olu nedaudz sakuļ un lēnām ar karoti ielej zupā - kad visa ola būs uzpeldējusi, tad zupa būs gatava.
  2. Pasniedz akrstu, rotātu ar zaļumiem un maizītit. Garšas uzlabošanai labi noder gaišā sojas mērce.
  3. Izklausās sarežģīti, bet nav tik grūti. Ak, jā - zupa katru reizi sanāk nedaudz savādāka pēc garšas. :))

Komentāri

Madara 2016. gada 2. oktobris 15:16
Un cik lielam jābūt šim ''lielajam'' katlam?
Ēriks, kuram negaršo mēsli 2015. gada 19. decembris 13:36
Zupa super, tikai lūdzu neklausiet
"gardēža" ieteikumu par bambusa dzinumiem. Tiem ir ļoti īpatnēja smarža (zooloģiskais dārzs, dzīvnieku mēsli).
Gardēdis 2011. gada 16. februāris 20:56
Ļoti garda zupa sanāca! Pievienoju vēl bambusa dzinumus un mazās kukurūzas vālītes! Katru dienu vārētu šādu ēst!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas