Sākums > Receptes > Zupas

Skābi asā ķīniešu zupa

2005. gada 30. oktobris
Foto: Elīna Rudzite
Pagatavošana
40 min
1. Vajadzīgs ir liels katls. Vistas fileju sagriež strēmelītēs un nedaudz apcep klāt pievienojot austermērci (nav obligāti) un noliek malā. Austersēnes sagriezj pēc iespējas garākās strēmelītēs un nedaudz pasautē mazā katliņā līdz mīkstas. Lielajā katlā ¾ pielej ar karstu buljonu (var būt kubiciņu, bet galvenais, lai nav trekns ar taukiem) un uz lēnas uguns vāra. Sīpolus sagriež kubiciņos, ingveru kopā ar ķiplokiem saspaida un visu apcep uz lielas liesmas brūnu un pievieno buljonam. Buljonā ielej tumšo sojas mērci un etiķi - pēc garšas un pievieno piparus (sāli nevajag, jo soja ir sāļa). Cieti sajauc ar aukstu ūdeni un iemaisa buljonā, lai veidotos ķīselim līdzīga bieza konsistence. Pieliek klāt vistu un austersēnes. Olu nedaudz sakuļ un lēnām ar karoti ielej zupā - kad visa ola būs uzpeldējusi, tad zupa būs gatava.
2. Pasniedz akrstu, rotātu ar zaļumiem un maizītit. Garšas uzlabošanai labi noder gaišā sojas mērce.
3. Izklausās sarežģīti, bet nav tik grūti. Ak, jā - zupa katru reizi sanāk nedaudz savādāka pēc garšas. :))
Uz augšu