Ungāru nacionālās saldās pankūkas (gundela pankūkas)

4 1

Sastāvdaļas

  • 12 ļoti plānas jau izceptas pankūkas
  • Pildījumam
  • ¾ glāze piena
  • 150 g pūdercukurs
  • 200 g malti valrieksti
  • 50 g rozīnes
  • Rīvēta citrona miziņa
  • 1 ēd. karote ruma
  • Kanēlis
  • ½ glāze putukrējuma
  • Šokolādes mērcei
  • 100 g pūdercukura
  • 2 gab olu dzeltenumi
  • 1 , 5 glāze piena
  • 1 neliela karote miltu
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • ½ glāze putukrējuma
  • 150 g rūgtā šokolāde
  • 0.3 dl rums

Pagatavošana

30 min.
  1. Pildījumam:
  2. uzvāra pienu ar pūdercukuru,
  3. pieber m,altus valriekstus.
  4. Noņem no uguns, pieliek rozīnes, citronu miziņu ( sarīvētu ), rumu, kanēli garšai
  5. Kad atdzisis, pieliek putukrējumu.
  6. Ar to tiek pildītas pankūkas, tad tās satin, vai pārloka un ieliek traukā, kuru var ielikt cepeškrāsnī.
  7. Mērcei:
  8. Samaisa olu dzeltenumus ar cukuru, pārējo pienu ar vaniļas cukuru, šķidru putukrējumu, sadrupinātu šokolādi, vāra, kamēr šokolāde izkūst, pieber miltus,
  9. 3 minūtes vāra, maisot kamēr sabiezā, tad pielej rumu.
  10. Pārlej pankūkas un cepeškrāsnī uzsilda.
  11. Labu apetīti!!!!!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni