Pieneņu kafija

2005. gada 28. oktobris
Foto: Māris Šverns
Pagatavošana
7 min
1. Pavasarī ziedēšanas laikā vai septembrī-oktobrī izrok pieneņu saknes. Noskalo, notīra (pārsvarā skrāpējot), sagriež, nelielos gabaliņos. Apžāvē, tad apgrauzdē (pēc vēlēšanās... viegli brūnai būs maigāka garša un lielāks ārstnieciskais efekts). Glabā noslēgtā traukā. Pirms lietošanas samaļ tik daudz, cik paredzēts izlietot (protams, var samalt arī visu uzreiz :-)
2. uzvāra ūdeni, Tasītei pietiek ar nepilnu tējkaroti pulvera. Pēc apliešanas notur 4-5 min. Pievieno pienu un cukuru. Dzer ar lielu prieku, izbrīnu un baudu.
3. Par pieneņu ārstniecisko iedarbību atradīsi šeit:
4. www.e-misterija.lv
Uz augšu