Kafijas valdzinājums

5 1

Sastāvdaļas

  • 8 tējkarotes (bez kaudzes) maltas Merrild kafijas
  • 0.5 litrs vāroša ūdens
  • 200 ml pilnpiena
  • 6 tējkarotes (ar kaudzi) pūdercukura
  • 1.5 tējkarotes malta kanēļa
  • 0.5 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 200 ml kafijas krējuma vai šokolādes liķiera
  • Apmēram 10 ledus kubiciņi
  • Smalki sarīvēta 1 liela apelsīna miziņa
  • 6 saplucinātas svaigas piparmētras lapas

Pagatavošana

5 min.
  1. Uzvāriet ūdeni un pagatavojiet kafiju parastajā veidā. Ļaujiet kafijai pilnībā atdzist. Ielieciet mikserī pienu, cukuru, kanēli, muskatriekstu, liķieri, auksto kafiju un ledus kubiciņus, un kuliet, kamēr masa kļūst viendabīga. Iemaisiet apelsīna miziņu un piparmētras lapas un atstājiet pāris minūtes ievilkties.
  2. Izlejiet lielās glāzēs un pārkaisiet ar nedaudz kanēļa, dekorējiet ar salmiņu. Pasniedziet iespējami aukstu ar brendija cepumiem vai plāniem biskvītiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Dzērieni