Kartupeļu suflē

2005. gada 27. oktobris
Foto: Ilze ...
Pagatavošana
1 min
1. Sakarsē sepeškrāsni līdz 180 *C. Ietauko karstumisturīgu trauku. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
2. Samaisa divas trešdaļas siera ar ķiploku, muskatriekstu, pieber sāli un piparus. Traukā kārtām liek kartupeļus, katru kārtu, izņemot pēdējo, pārkaisa ar siera maisījumu.
3. Pienu, krējumu, olas sakuļ un vienmērīgi pārlej kartupeļiem tā, lai šķidrums notecētu līdz trauka pamatnei.
4. Virsējai kārtai pārkaisa atlikušo sieru un cep cepeškrāsnī 45- 50 minūtes, kamēr virsma kļuvusi zeltaini brūna. Kartupeļus pārbauda- tiem jābūt ļoti mīkstiem.
Uz augšu