Sākums > Receptes > Deserti

Gaisīgā vaniļas mērce

2005. gada 24. oktobris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno 1 paciņu vaniļas cukura, parasto cukuru un puto līdz krēmveida masas konsistencei. Baltumiem pievieno 1 paciņu vaniļas cukurua un saputo stingrās putās. Pienu uzvāra, noņem no uguns un uzmanīgi iemaisa saputotos olu dzeltenumus. Tad liek uz ļoti mazas liesmiņas un karsē nepārtraukti maisot līdz mērce sabiezē. Tad enerģiski kuļot pievieno saputotos olu baltumus. Salej pa saldējuma trauciņiem un liek dzesēties. Ja mērci pasniedz ar uzpūteņiem, krēmiem vai biezajiem ķīseļiem, tad pirms pārliešanas tā labi jāizmaisa, jo pievienotais olu baltums, atdziestot rada virspusē gaisīgu kārtiņu.
Uz augšu