Gaisīgā vaniļas mērce

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 l trekna piena
  • 8 olas
  • 8 ēdamkarotes ar kaudzi cukura
  • 2 paciņas vaniļas cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno 1 paciņu vaniļas cukura, parasto cukuru un puto līdz krēmveida masas konsistencei. Baltumiem pievieno 1 paciņu vaniļas cukurua un saputo stingrās putās. Pienu uzvāra, noņem no uguns un uzmanīgi iemaisa saputotos olu dzeltenumus. Tad liek uz ļoti mazas liesmiņas un karsē nepārtraukti maisot līdz mērce sabiezē. Tad enerģiski kuļot pievieno saputotos olu baltumus. Salej pa saldējuma trauciņiem un liek dzesēties. Ja mērci pasniedz ar uzpūteņiem, krēmiem vai biezajiem ķīseļiem, tad pirms pārliešanas tā labi jāizmaisa, jo pievienotais olu baltums, atdziestot rada virspusē gaisīgu kārtiņu.

Komentāri

lomiks 2014. gada 25. februāris 22:30
njamm ta nekooo negarsigi pretigi ar kakaam pildits fujjjjjjjjjj
ina kaufmane 2010. gada 12. septembris 18:56
loti garsigi un, atri uztasami:)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti