Ātrs un lēts kēkss

4 1

Sastāvdaļas

  • Olas 4gb
  • Milti 2gl
  • Soda 1tēj.k
  • Etiķis 1ēd.k
  • Cukurs ½gl

Pagatavošana

45 min.
  1. Atdala olas baltumus no dzeltenumiem un saputo vispirms baltumu līdz tas ir diezgan stingrās putās. Pievieno cukuru un olas dzeltenumu saputo vēlreiz (~3 min)
  2. olu masai pievieno miltus un samaisa (nedrīkst būt kunkuļi)
  3. masi uzber sodu un pārlej pāri etiķi, pagaida kapēr tas sašūmējas un tad kārtīgi samaisa visu masu (~5min)
  4. Liek cepties 200 grādu temp. (~25-30 min)
  5. Ir iespējamas variācijas dažādiem pildījumiem. Piem.- ābolu pildījumam (sarīvē ābolus pārkaisa tos ar cukuru un kanēli, tad gan kēks jācep ~40 min)
  6. iespējams arī pildīt ar krējumu samaisītu kakao un cukuru
  7. Var likt jebko kas atrodams mājās un garšo- kautvai ievārījumu!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti